WildTgroei
Theater voor en door kinderen en jongeren

1. Wat is wildTgroei?

WildTgroei wil kinderen en jongeren laten genieten van theatermaken en spelen. 

WildTgroei organiseert paas- en zomerateliers waarin de jongeren en hun leefwereld centraal staan.
Er worden verschillende workshops aangeboden, gekleurd en ingevuld door zowel de jongeren als hun coaches. 

Onze coaches zijn allemaal professioneel geschoold (ze studeerden af of zitten in hun opleiding drama / regie / acteur ... ) Ze staan te popelen om hun passie te delen met de jongeren.

De oudste leden, vanaf het vierde middelbaar, maken om de twee jaar een volwaardige productie

2. Voor wie is WildTgroei?

Jongeren van 8 tot 21 jaar zijn welkom om hun passie voor theater te delen. Er is geen basiskennis vereist, spelenderwijs ontdekken de jongeren de kneepjes van het vak.

3. Ontstaan

2014 : WildTgroei ziet het levenslicht. Lode Wylleman trekt samen met een paar enthousiastelingen de wildTgroeikar op gang. De zomer van 2014 volgen een 50-tal jongeren voor het eerst een theateratelier onder de Sleinse kerktoren. 

2017: Het kriebelt, na al die ateliers zijn er enkele diehard wildTgroeiers die wel iets meer willen. De jongeren gaan een werkjaar lang aan de slag. Ze maken, ondersteund door Strobos, de voorstelling 'Drift'.

2019: Ze hebben de smaak te pakken. 'Net als water' wordt de tweede zelfgeschreven voorstelling van wildTgroei. Een succes, de jongeren worden met deze voorstelling uitgenodigd op het 'Spots op West' festival.

2020: De max, mogen meewerken aan Slenne 800! Wat een eer. En alsof dat nog niet genoeg is, werd wildTgroei geselecteerd om mee te werken aan het eerste Opendoek-jongerenfestival: Merde!. Tien wildTgroeiers brengen daar de voorstelling 'Het kwaad' Olv Apollo 13. In 2020 kwam ook het coronakwaad aankloppen: Slenne 800 wordt een jaar opgeschoven en de voorstelling 'het kwaad' wordt geannuleerd. 

2021: Er komt een derde productie ism met theater Strobos aan. Freek De Craecker zal regisseren. Voorstellingen op 26-27 maart, 2-3 april 2021. 

Vragen, opmerkingen of reacties?